Terapi Fyn logo
Ring til os:
71 23 70 71
Skriv til os:
info@terapifyn.dk
Terapi Fyn | Psykolog, Parterapeut og Sexolog i Odense på Fyn

Hvad er PTSD?

PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) er også blevet kaldet “granatchok”, fordi PTSD kan ramme soldater, der har været i krig. Tilstanden kan dog ramme alle, der har været udsat for en traumatisk chokerende hændelse, hvor den ramte har haft en oplevelse af at være i overhængende fare, som ved: overfald, voldtægt eller trusler om vold og død. 

Udover hjemsendte soldater, er der flere pædagoger og behandlere der rammes af PTSD som følge af trusler. Derudover er der også flere togchauffører, politifolk og fængselspersonale, der i dag desværre rammes.

Symptomer ved PTSD

PTSD er meget pinefuld og omhandler symptomer som: Mareridt, angst, flashback til den traumatiserende hændelse eller de begivenheder, der udløste PTSD’en, undgåelse af tanker eller omgivelser, der minder om traumet samt isolation og selvmordstanker. 

Depressive symptomer optræder ofte sammen med PTSD, jf. beskrivelse under depression

Tilstanden er meget alvorlig og invaliderende for den ramte.

Behandling af PTSD

Hos Terapi Fyn behandler vi PTSD terapeutisk via metoden :”Kognitiv Processeringsmetode”, der har vist sig særlig gavnlig og effektiv. Du er altid velkommen til at ringe til os for yderligere information og for tidsbestilling. 

Bestil tid her:

Vi har ikke ydernummer. Derfor kan du ikke blive henvist til os via sygesikringen og få offentligt tilskud.

 

Skriv til mig:


TAG EN STRESSTEST