Terapi Fyn logo
Ring til os:
71 23 70 71
Skriv til os:
info@terapifyn.dk
Terapi Fyn | Psykolog, Parterapeut og Sexolog i Odense på Fyn

Hvad er depression?

En depression kan være stressudløst og ikke stressudløst.

Har jeg en depression?

Når man lider af depression, er alting gråt, sort, meningsløst og trist. Man kan ikke se nogen mening med at stå op om morgenen, man har ikke lyst eller energi til at gå på arbejde eller at være en familie måske. 

Interesser, man før har haft, gider man ikke længere bruge tid på, fordi man ikke har lyst til det. 

Man plages af negative automatiske tanker om sig selv, andre og fremtiden. Man bliver nemmere irriteret, vred og græder langt oftere end før i tiden. –Eller også oplever man at være så følelsesmæssig “flad” og tom indeni, at man ikke længere kan græde. 

Når alting er så ligegyldigt, er der ikke langt til tanker om selvmord. Måske er det kun strejfende tanker om selvmord, eller måske er de blevet konkrete. 

Trætheden overmander én dagligt. Man vågner kl. 5 om morgenen uden at kunne falde i søvn igen, tankerne kører, og alt er ligesom gået i stå. Man har svært ved at finde håb, glæden er væk, og det er svært at overskue bare små dagligdags gøremål. 

Man har også sværere ved at koncentrere sig. Appetitten har måske også ændret sig – det er normalt at tabe sig eller omvendt at tage på i vægt under en depression. Tilstanden skal have varet i over 14 uger, før man kan tale om en depressiv tilstand.

Depression og sorg

Depression bør adskilles fra sorg. At sørge over at have mistet er en naturlig proces og læges i de fleste tilfælde med tiden. Sorg kan dog udvikle sig til depression.

Tilstanden kan behandles forholdsvist nemt!

At lide af en depression er alvorligt. I Terapi Fyn behandler vi depression ud fra en primær såkaldt kognitiv adfærdsterapi. Læs mere om tilgangen under “kognitive metoder”.

Lette depressioner kan behandles med kognitiv adfærdsterapi alene, mens man tilråder antidepressiv medicin og kognitiv adfærdsterapi i tilfælde af depressioner i moderat grad. Svære depressioner bør først og fremmest behandles med medicin for derefter også at behandle med kognitiv adfærdsterapi. Undersøgelser peger på, at en kombination af terapi og medicin har den største effekt og at terapeutisk behandling modvirker tilbagefald, hvor der ses langt hyppigere grad af tilbagefald, når man kun behandler medicinsk.

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående symptomer, så gør noget ved det i dag. 

Hos os

I Terapifyn.dk kan vi tilbyde dig en professionel kognitiv adfærdsterapeutisk behandling, der har vist sig at være den mest effektive metode til behandling af depression og til at forebygge tilbagefald.

Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 22 67 77 48, hvis du mener at lide af en depression – eller bare har brug for at få at vide, hvad du kan gøre i din situation.

Tilbage til oversigt

Gå ikke glip af hvad vi tilbyder i fremtiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag, og deltag i konkurrencen om en times gratis konsultation!

TAG EN STRESSTEST