Terapi Fyn logo
Ring til os:
71 23 70 71
Skriv til os:
info@terapifyn.dk
Terapi Fyn | Psykolog, Parterapeut og Sexolog i Odense på Fyn

Stresscoach Vibeke Lemvig Nielsen

 

Som stresscoach, terapeut og mindfulnessinstruktør, kan jeg hjælpe dig med at få stress ud af kroppen samt at få fundet frem til årsagerne til, at du bliver stresset. Årsagerne skal der ændres på, hvis ikke stressen skal komme tilbage igen.

Hvad er stress?

Når man har behandlingskrævende stress har hjernen skullet yde for meget for længe. Man har ydet mere mentalt og/eller fysisk end man har ressourcer til.

Behandlingskrævende stress opstår ikke på en uge, men fordi vi over længere tid har overhørt de stresssignaler kroppen og sindet udsender. Man kan godt som en tommelfingerregel sige, at jo længere tid det har taget at opbygge stressen, jo længere tid tager det at komme af med den igen.

Vi kan alle godt tåle noget stress i kortere perioder. F.eks. hvis vi skal præstere en større opgave på arbejde, flytte, der er sygdom i familien osv. Det bliver først usundt og skal behandles, hvis det har stået på så længe, at man ikke kan finde ro, holde pause og sove.

Hvordan og hvornår ved jeg om jeg er stresset?

Det er forskelligt hvordan vi opdager, at nu er der tale om behandlingskrævende stress. De fleste oplever fysiske symptomer som uforklarlige smerter, uro i kroppen, træthed, søvnbesvær eller måske også sanseforstyrrelser.

Mentalt oplever man tankemylder, hukommelsestab, koncentrationsbesvær, øget irritation eller agressivitet, eller at man har lettere til tårer. Nogen trækker sig socialt. Hvis du er i tvivl om du er stresset kan du prøvet at tage en stresstest her. Og ellers er du altid velkommen til at ringe og snakke med vores stresscoach, Vibeke.

Hvorfor bliver jeg stresset?

Der kan være mange årsager til at man får en stresstilstand. Arbejsdmæssigt kan du have for mange opgaver, arbejde for mange timer, have uro eller usikkerhed på arbejdet eller have for få udfordringer.

Det er også ret almindeligt at ledige kan få stress. Det opleves af mange utilfredsstillende og man kan få tilbagevendende nedsættende tanker om sig selv og sin plads i livet og samfundet. Man kan som ledig opleve et stort press og/eller meningsløshed der stresser.

Private forhold kan også være årsag til stress. Sygdom, dødfald, skilsmisse og konflikter, et dårligt fungerende parforhold og familieliv kan alle være årsager. Læs mere om stress her. Hvad enten dine stressårsager er arbejdsrelaterede eller private kan jeg hjælpe dig. Udover at være stresscoach, er jeg også terapeut og parterapeut. Derfor har jeg stor erfaring med behandling og rådgivning indenfor det private livsområde. 

Stressbehandling hos en stresscoach

Det er en god ide at få hjælp til at håndtere din stresstilstand så hurtigt som muligt. Du behøver ikke at være sygemeldt fra dit arbejde for at modtage stresscoaching. Tværtimod er det godt for både dig og dine omgivelser, hvis der gøres noget ved dine stressårsager så tidligt som muligt. Hvis du er stresset, skal du først og fremmest have ro. Det er det jeg kan hjælpe dig med.

I et forløb hos mig, vil du skulle arbejde med at nedbringe stressen imellem sessionerne. I samarbejde med dig, udarbejder jeg en afstressningsplan, som er designet til dig med udgangspunkt i din tilværelse. Det kan være du skal holde flere pauser, meditere, motionere mere eller mindre. Vi skal også finde de ting fog aktiviteter frem som giver dig ro og glæde, så du kan begynde at gøre dem igen.

Når afstressningen er i gang begynder vi at gå på jagt efter dine stressårsager. Årsagerne bearbejdes og bliver forhåbentligt fjernet. Måske skal vi kigge på din arbejdsbelastning, hvordan du bruger din telefon, socialemedier, mails mm. Det kan evt. blive i samarbejde med din arbejdsplads, din familie eller andre i dine omgivelser.

Det kan også være vi skal se på nogle overbevisninger du har, som bevirker, at du bruger flere ressourcer end du har, eller at du er for hård ved dig selv. Sammen finder vi den bedste vej ud af stressen for dig, og den bedste måde for dig at forebygge stress fremover i dit liv.

Hvor lang tid tager stresscoaching?

Et stresscoachforløb varer typisk 8-12 uger, afhængig af, hvor stresset du er. Du mødes med mig en time en gang om ugen i de første 2-6 uger. Herefter kan der ofte være 2 uger imellem sessionerne.

Tilskud til stresscoaching

Hvis du har en sundhedsforsikring, kan du spørge om du selv må vælge behandler, hvis du foretrækker mig som stresscoach. Nogle fagforeninger og arbejdspladser giver også tilskud til et stresscoacingforløb. Spørg I din forening eller spørg din arbejdsgiver.

Om mig som Stresscoach

Jeg er uddannet master stresscoach hos Forebyg Stress v. Bjarne Toftegård og deltager her i et stresscoachnetværk for professionelle stresscoaches. Jeg er også terapeut og mindfulnessinstruktør og kan derfor også hjælpe dig terapeutisk, hvis det er det som giver mest mening i dit forløb. Jeg har arbejdet med stressede mennesker i mere end 10 år og følger udviklingen indenfor stressårsager og behandlingsmetoder.

/ Vibeke Lemvig Nielsen

Stresscoach hos Terapi Fyn i Odense

Priser

Første time 850 kr   ·   Derefter 975 kr

- Som regel er 2 timer om måneden tilstrækkeligt. Dette kan dog variere fra klient til klient.

Tidsbestilling: vibeke@terapifyn.dk
Vi gør opmærksom på:

Vi har ikke ydernummer. Derfor kan du ikke blive henvist til os via sygesikringen og få offentligt tilskud.

TAG EN STRESSTEST