Terapi Fyn logo
Ring til os:
71 23 70 71
Skriv til os:
info@terapifyn.dk
Terapi Fyn | Psykolog, Parterapeut og Sexolog i Odense på Fyn

Om os

Terapifyn: Et samarbejde mellem en psykolog og en terapeut

Terapifyn.dk består i dag af autoriseret psykolog, Lone Lytken og parterapeut, sexolog, stresscoach, mindfulnessinstruktør og kognitiv terapeut, Vibeke Lemvig Nielsen.

Psykologer og terapeuter har ikke den store tradition for at gå sammen i et samarbejde, men vi har set en række fordele i, at vi samarbejder. Vores samarbejde begyndte for 5 år siden, da vi begge var ansat i samme psykologfirma. I Februar 2014 fik vi så mod på at blive selvstændige og samtidig at føre vores gode samarbejde videre. Nu i en koncentreret form, hvor vi lige pludselig blev vores egne chefer og kunne videreudvikle på de tanker og ideer, der i dag har dannet grundlaget for Terapifyn.dk.

Vi har via et dagligt samarbejde og fælles tiltag, fundet frem til, at vi udvikler og underbygger hinandens tilgange – og skaber flere muligheder og løsninger for vores klienter, når vi taler sammen.

Tilsammen kan vi nemlig tilbyde en bred viden og en stor ”værktøjskasse” med konkrete psykologiske udviklingsredskaber. Dette fordi, at vi netop har forskellige baggrunde, uddannelser og tilgange. Således bliver vores forskelligheder en stor ressource for vores klienter.

Fælles er vores store passion for at behandle og vejlede 

Der hvor vi således mødes, er vores brændende engagement for at behandle og vejlede vores klienter, der rammes af forskellige psykologiske problemstillinger. Det være sig hos individet i terapien, mellem to parter i parterapien eller via kurser og supervision i grupper på arbejdspladser, eller hos os, i vores hus.

Vi deler samtidig den opfattelse, at individet i dagens samfund står over for en række nye psykologiske krav, som ikke forekom tidligere.

I dag skal vi nemlig helst både være karrieremennesker, se godt ud, få en kernefamilie, undgå at blive skilt og selvrealisere os selv. Samtidig ser vi, at normen de fleste steder er, at alt dette helst skal klares af os på en selvstændig, ”perfekt” og/eller fejlfri måde. Dvs., at vi kommer til at pådutte os selv og hinanden et enormt dagligt pres. Dette usagte og uformelle pres er, som vi ser det, den største kilde til de mange hårdtarbejdende og stressramte danskere, vi ser i terapilokalet og på arbejdspladserne.

– Vi tror på, at det kan gøres anderledes: Derfor ønsker vi at oplyse om psykologiens teknikker, virkemidler og effekter ift. den stressfaktor, vi som kultur og samfund står over for. Vi ønsker at normalisere de naturlige reaktioner, der kommer på de store krav.

Vi tager fælles ansvar for hinanden 

Vi ønsker at være med til at præge samfundskulturen i en mere human og bæredygtig retning. Dette ved at oplyse om og fralære os konkrete metoder til stressforebyggelse og stresshåndtering. Metoderne indbefatter en ny måde at tænke sig selv i verden på, hvor vi tager fælles ansvar for hinanden.

Dette tema har vi valgt at holde foredrag om rundt omkring i landet. Endelig mødes vores tilgange også ved, at vi begge primært arbejder inden for den kognitive tradition, fordi evidensbaseret forskning og vores fælles erfaring fortæller os, at tilgangen har stor effekt inden for en forholdsvis kort periode. Vi holder os endvidere hele tiden ajour med den nyeste forskning – og med hvad der konkret virker for vores klienter i praksis.

klinik


Skriv til mig:Tidsbestilling:

Vi gør opmærksom på:

Vi har ikke ydernummer. Derfor kan du ikke blive henvist til os via sygesikringen og få offentligt tilskud.

TAG EN STRESSTEST