Terapi Fyn logo
Ring til os:
71 23 70 71
Skriv til os:
info@terapifyn.dk
Terapi Fyn | Psykolog, Parterapeut og Sexolog i Odense på Fyn

Få hjælp af en sexolog

 

Vibeke er uddannet sexolog og kognitiv parterapeut.

Udover hendes praksis er hun også mentor på Joan Ørtings uddannelser.

Vibekes udgangspunkt som sexolog er at

1. Seksualiteten er en naturlig del af den menneskelige personlighed, og at vi alle har en seksualitet.

2. Sex giver os en oplevelse af samhørighed og åbenhed og at vi tør vise vores sårbarhed. Men sex er også et sted hvor man som voksen kan lege og have det sjovt.

3. Når sex bliver en vanskelig størrelse, kan man have brug for hjælp, og det er der ikke noget galt med. Som sexolog kan jeg hjælpe dig/jer.

Når sexlivet bliver vanskeligt

Sex handler ikke kun om hvad for noget sex vi har og om orgasme. Det handler i lige så høj grad om nærvær, intimitet, kærlighed og sensualitet. Hvis du f.eks. oplever andre gnidninger i dit parforhold end seksuelle, har det ofte indflydelse på din eller din partners sexlyst. Som sexolog og parterapeut kan jeg hjælpe dig eller jer med rådgivning og samtale.

Herunder kan du læse lidt om hvad jeg som sexolog kan hjælpe dig med og hvad de hyppigste årsager er til at andre vælger at opsøge mig som sexolog. Hvis din problemstilling ikke er beskrevet, så ring til mig på 71237071 eller skriv på vibeke@terapifyn.dk, så svarer jeg hurtigst muligt. 

Hvad er min Seksualitet?

Vi har alle sammen hver vores seksualitet. Når vi indtræder i et forhold, skal to seksualiteter derfor mødes. Hvis vi ikke har den samme seksualitet, må vi prøve at skabe plads til begge. jeg kan hjælpe dig med at udrede din seksualitet, også hvis du ikke helt synes du ikke har fundet den endnu. En seksualitet kan f.eks. være at BDSM, swinger, ekshibitionist, voyer.

Sex og kommunikation

De fleste af os, synes det er svært og sårbart at tale om sex. Der kan være tabuer eller man er genert. Det kan også være forbundet med skam at skulle tale om sex og seksuelle ønsker. Når vi oplever, at vi ikke får den sex vi kunne tænke os, handler det som regel om, at kommunikation er omkring sexlivet og de seksuelle præferencer ikke er blevet talt om, eller at man tror man har krav på at få opfyldt sin seksualitet, hvilket kan få partneren til at stejle.

Manglende lyst til sex

Vores sexlyst er som udgangspunkt ikke ens – dette har ikke noget med manglende lyst at gøre, men det kan føre til det, hvis det problematiseres at lysten ikke er ens.

Der kan være rigtig mange grunde til at man oplever manglende sexlyst.

Det kan være at parforholdet halter, der er mange skænderier, træthed, følesesmæssige dramaer eller sygdom, der dræner lysten. Det kan også skyldes, at I aldrig har fået talt om, hvorvidt I hver især får noget af det sex, I kunne tænke jer, og det er blevet lidt trivielt det sexliv i har. Så kan jeg som sexolog hjælpe jer med at arbejde på at få gnisten tilbage.

Rejsningsproblemer

Hvis du som mand har rejsningsproblemer og ved at det ikke skyldes noget fysisk, kan jeg hjælpe dig med, at få bearbejdet og ændret de overbevisninger, tanker og følelser, der blokerer for, at du får rejsning. Synet på kroppen og specielt på penisen spiller en stor rolle for de fleste mænd, der lider af rejsningsproblemer. Jeg har som sexolog hjulpet mange mænd med denne problemstilling.

Manglende ejakulation eller for hurtig ejakulation

Problemer omkring ejakulation kan løses både ved samtale eller fysiske øverlser afhængig af, hvad problemstillingen er. Ofte er der for mange tanker omkring. at det er et problem og disse kan vi "omprogrammere" med samtaletaleterapi og øvelser.

Manglende orgasme hos kvinder

Hvis du aldrig har fået en orgasme, skal du først og fremmest vide, at det er du ikke alene om. Der er mange voksne kvinder, der ikke har prøvet at få en orgasme.

Denne problemstilling opleves både frustrerende og pinlig for de fleste. Ofte skyldes det, af en eller flere årsager, at der hen af vejen er givet op i forhold til at få orgasmen, eller at man aldrig kom i gang med at undersøge sit køn og øve sig. Jeg kan som sexolog hjælpe dig med at tage fat på opgaven igen.


Sex og overgangsalder

Både mænd og kvinder har en overgangsalder. For mange ændrer seksualiteten eller lysten til sex sig i forbindelse med overgangsalderen. Nogen oplever mindre lyst, andre mere. Jeg kan hjælpe jer med samtaler om, hvad der er blevet anderledes og hvad i evt. kan gøre for at bevare jeres sexliv, og måske på en ny måde.

Sexafhængighed

Hvis du lider af en seksuel afhængighed kan det være en god ide med samtaler med en sexolog. Det kan være pornoafhængighed eller en fetish, der fylder så meget at den ødelægger noget andet i dit liv. Det kan også være, at du helt generelt har for stort fokus eller bruger for meget af dit liv på sex og tanker om sex.

Sygdom og medicins indvirkning på seksualiteten

Stress, angst og depression er alle lidelser, der for de fleste nedsætter sexlysten (libidoen.)

Kvinder kan lide af f.eks. vaginisme, vulvodyni, PCOs (polisystisk ovarie symdrom) som kan betyde at samleje opleves som smertefuldt.

Mænd kan lide af prostatavanskeligheder eller rejsningsproblemer, krum penis eller andet, der gør sex vanskeligt.

Andre sygdomsforløb, operationer eller medicinindtag kan også være grunden til ændringer på sexlysten eller mulighederne for at have sex.

Det er muligt at have et sexliv selvom der er sygdomme eller lidelser. Jeg kan hjælpe jer med at finde ud, hvordan jeres sexliv så skal udfolde sig.


Sex og graviditet og fødsel

Både under en graviditet og efter en graviditet kan der være ændringer i sexlysten, de seksuelle præferencer eller samlivet i det hele taget. Hos en gravid sker der mange hormonelle forandringer, kroppen ændrer sig og ligeledes gør sindet. Dette kan være en stor mundfuld for både kvinden og manden. Efter fødslen er der både stor glæde men der er også et lille nyt et menneske mere i forholdet, som kræver mange ressourcer.

Mænd kan opleve, at de bliver sat til side, fordi alt drejer sig om barnet. Kvinden kan have svært ved at genoptage sexlivet pga. flere både fysiske og mentale faktorer. Hvis det er svært at tale om, og giver anledning til dårlig stemning eller skænderier, kan jeg som sexolog hjælpe jer med større forståelse og nye muligheder.

Parforhold, singleliv og sexliv

Mange par er kommet i min klinik og regner med, de har et seksuelt problem, der kan løses af en sexolog. Det viser sig ofte, at det, der opleves som problemfyldt, handler om langt mere end selve sexlivet. Der kan være problemer med kommunikation, sårede følelser, ”magtbalancen”, stemningen i forholdet, manglende grænsesætning, utroskab og en lang række andre problemstillinger, der skal kigges på, for at der kan ændres på et dårligt fungerende sexliv. Men dette finder vi ud af allerede i den første samtale. Nogle gange bliver vi nødt til at lave parterapi, før vi når til de seksuelle udfordringer. 
Se hvad vi skriver om parterapi her.

Som single kan du være udfordret i forhold til at have et sexliv i det hele taget, eller du oplever at det bliver for overfladisk. Der er for mange partnere og du ender måske med at blive følelsesmæssigt berørt på en negativ måde pga. det. Dette kan jeg også hjælpe dig med at få ændret på.

Jeg har mange gode øvelser i min sexolog værktøjskasse, som vi vil bruge både i sessioner hos mig og som du/I kan anvende derhjemme.

Jeg glæder mig til at møde jer i klinikken på Buchwaldsgade i Odense.

Terapeut Vibeke Lemvig Nielsen

Pris

 975 kr. pr. time

- Som regel er 1- 2 timer om måneden tilstrækkeligt. Dette kan dog variere fra klient til klient.

Skriv til mig


Tidsbestilling: vibeke@terapifyn.dk

 

Vi gør opmærksom på:

Vi har ikke ydernummer. Derfor kan du ikke blive henvist til os via sygesikringen og få offentligt tilskud.

TAG EN STRESSTEST