Terapi Fyn logo
Ring til os:
71 23 70 71
Skriv til os:
info@terapifyn.dk
Terapi Fyn | Psykolog, Parterapeut og Sexolog i Odense på Fyn

Mindfulness i Odense

Hvad er mindfulness? Mindfulness er evnen til at være opmærksom, på en bevidst og ikke-dømmende måde, i det aktuelle øjeblik.

Specifikke øvelser

Mindfulnesstræning består af forskellige meditationer og lette yogaøvelser, som du bliver guidet igennem, og som vi snakker om bagefter, for at hjælpe dig med at forstå, hvad der foregår i dig. Mindfulnesstræning gør, at man udvikler en skærpet opmærksomhed på sine egne tankeprocesser og sine kropslige fornemmelser. Man lærer sig selv, sine tankemønstre og sine kropslige fornemmelser bedre at kende.

Mindfulness means paying attention in a particular way; On purpose, in the present moment and non-judgementally.

Psykisk robusthed

Har man ikke opmærksomheden med sig i det aktuelle øjeblik, bliver man let styret af automatiske tanker. Man kommer til at identificere sig med tankerne og derfor kan tankerne have en negativ indflydelse på ens handlinger. Hvis man er stresset eller deprimeret er denne tendens intensiveret, og kan være ret så invaliderende. Ved at træne mindfulness, bliver man bedre i stand til at lade tanker være tanker, og opbygger dermed psykisk robusthed. Man kategoriserer tankerne, og lader dem være det de er – nemlig tanker og ikke virkelighed. På den måde lærer man sig selv at undgå at bedømme, evaluere og handle på tankerne. Dermed bliver man bedre til at falde til ro være tilstede i nuet.

En gammel praksis

Mindfulness er ikke en ny opfindelse – tværtimod er det en gammel praksis, der er rodfæstet i buddhistiske meditationstraditioner, der så er sat sammen med kognitiv psykologi. Metoden er udviklet i USA i 70’erne med henblik på at reducere stress. Det er videnskabeligt dokumenteret, at metoden har god effekt i forhold til stress og gentagne depressioner.

Mindfulness hos Terapi Fyn

Vibeke underviser i mindfulness i Odense C både på hold og individuelt. Mindfulnesskurser vil være slået op her på siden. Du er altid velkommen til at ringe, hvis du vil vide mere eller bestille en individuel tid.

Mindfulness i Odense

Priser

Pr. deltager 3.500 kr.

8 x 2 timer
Vi gør opmærksom på:

Vi har ikke ydernummer. Derfor kan du ikke blive henvist til os via sygesikringen og få offentligt tilskud.

TAG EN STRESSTEST