Terapi Fyn logo
Ring til os:
71 23 70 71
Skriv til os:
info@terapifyn.dk
Terapi Fyn | Psykolog, Parterapeut og Sexolog i Odense på Fyn

Mindfulness i Odense

Hvad er mindfulness? Mindfulness er evnen til at være opmærksom, på en bevidst og ikke-dømmende måde, i det aktuelle øjeblik.

Specifikke øvelser

Mindfulnesstræning består af forskellige meditationer og lette yogaøvelser, som du bliver guidet igennem, og som vi snakker om bagefter, for at du skal blive bedre til at registrere, hvad der foregår i dig. Mindfulnesstræning gør, at man udvikler en skærpet opmærksomhed på sine egne tankeprocesser og sine kropslige fornemmelser. Man lærer sig selv, sine tankemønstre og sine kropslige fornemmelser bedre at kende.

Mindfulness means paying attention in a particular way; On purpose, in the present moment and non-judgementally.

Psykisk robusthed

Har man ikke opmærksomheden med sig i det aktuelle øjeblik, bliver man let styret af automatiske tanker. Man kommer til at identificere sig med tankerne og vurdere sig selv ud fra tankerne. Derfor kommer man også nogle gange til at handle på baggrund af tanker, hvor det ikke altid er hensigtsmæssigt. Hvis man er stresset eller deprimeret er denne tendens intensiveret, og det er ikke behageligt og kan være ret så invaliderende. Ved at træne mindfulness, bliver man bedre i stand til at lade tanker være tanker, og opbygger dermed psykisk robusthed. Man kategoriserer tankerne, og lader dem være det de er – nemlig tanker og ikke virkelighed. På den måde lærer min sig selv at undgå at bedømme, evaluere og handle på tankerne. Dermed bliver der bedre plads til at være tilstede i nuet, med det der nu engang er tilstede lige her og nu.

En gammel praksis

Mindfulness er ikke en ny moderne opfindelse – tværtimod er det en gammel praksis, der er rodfæstet i buddhistiske meditationstraditioner, der så er sat sammen med kognitiv psykologi. Metoden er udviklet i USA i 70’erne med henblik på at reducere stress. Det er videnskabeligt dokumenteret, at metoden har god effekt i forhold til stress og gentagne depressioner.

Mindfulness hos Terapi Fyn

Vibeke underviser i mindfulness i Odense C både på hold og individuelt. Mindfulnesskurser vil være slået op her på siden. Du er altid velkommen til at ringe, hvis du vil vide mere eller bestille en individuel tid.

Priser

Pr. deltager 3.200 kr.

8 x 2 timer

Vi har ikke ydernummer. Derfor kan du ikke blive henvist til os via sygesikringen og få offentligt tilskud.

Gå ikke glip af hvad vi tilbyder i fremtiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag, og deltag i konkurrencen om en times gratis konsultation!

TAG EN STRESSTEST